WordPress weboldal karbantartás

Wordpress weboldal karbantartása

Share This Post

Miért is fontos egy WordPress weboldal karbantartása?

Biztos ismered azokat a szavakat, kifejezéseket, hogy hekker, feltörték az oldalamat, spammelés. Ha ezt a Te (akár WordPress) oldaladdal csinálták, a szolgáltatód könnyen letilt emiatt. A túl sok levél, esetleg kéretlen levelek küldése a szolgáltatód szerverét teszi spam listára, ami után az ő szerveréről nem lehet leveleket küldeni bizonyos ideig, mely neki szolgáltatáskimaradást okoz. Ezáltal akár ügyfelektől is eleshet. Ezt ő nem akarja, ezért folyamatosan figyeli a tőle kimenő leveleket – nem a tartalmáról van most szó – és ha spammelésen kap valakit, felszólítja a hibák elhárítására, a weboldal szakszerű karbantartására.

A legtöbb, főleg a nagy szolgáltatók már folyamatosan figyelik a weboldalak mögött álló fájlok vírus és egyéb probléma mentességét és jelzik, ha ilyet észlelnek a fájljaid között. Ezeket – rendszerint az elavult weboldalak nyilvánosságra került hibáit kihasználva – töltik fel a hekkerek a szerverre, használják például spammelésre.

Hogy tudod ezt elkerülni?

1. WordPress oldalak esetében a legfontosabb dolog a rendszeres karbantartás. Ez jelenti mind az oldal motorjának frissítését, mind a feltelepített pluginok és sablonok frissen tartását. Ez nem egyszerű feladat, de megoldható.

Természetesen, ha már feltörték az oldalad, akkor sincs minden veszve, vissza lehet térni a helyes útra a webes világban is, de ez idő és szaktudás hiányában nehéz feladat.

2. Másik nagyon fontos területe a védelemnek a megfelelő tárhelyszolgáltató kiválasztása. Csinálhatsz Te bármilyen biztonságos és jó oldalt, ha a szolgáltatód nem tesz semmit sem a tárhelye védelme érdekében és azt tudják első körben feltörni. Mostanában nem tapasztalom, de régen volt olyan szolgáltató, ahol – azt gondolom tudod, hogy a szolgáltatók nem egy weboldalat üzemeltetnek egy-egy szerveren – nem figyeltek a megfelelő jogosultságokra és át lehetett menni az egyik weboldal mappájából egy másikba. Ez nagyon veszélyes volt és természetesen jogi kérdéseket is felvet, de a biztonságnál maradva látszik, hogy így könnyen feltörhető az oldal. Válassz megbízható szolgáltatót! Én a Dotrollnál üzemeltetem az oldalaimat és megbízhatónak tapasztaltam őket.

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Do You Want To Boost Your Business?

drop us a line and keep in touch

small_c_popup.png

Kapcsolatfelvétel

Keressen, beszéljünk

Megszakítás